De handigste apps voor op de fiets

Niet alleen de fiets wordt doorontwikkeld en steeds slimmer met sensoren, ook het gebruik van apps speciaal voor fietsen op de smartphone neemt toe. Denk daarbij niet alleen aan routeinformatie tijdens de rit zelf, maar ook het delen van gefietste routes met vrienden en volgers op social media.

De huidige technologie maakt het ook mogelijk om informatie over snelheid, hartslag, afstand en tijd bij te houden en zo je eigen conditie in de gaten te houden en doelen te stellen.

Zelf een route maken

Het aanbod van fietsapps is enorm. Een groot deel van de apps zijn voor de recreatieve fietser. Met de volgende apps kun je zelf een route maken: Route NL, Fietsknoop, ANWB Fiets app, Fietsnetwerk of Fiets! NL

Een paar belangrijke tips vooraf:

  • Gebruik een app alleen als je stilstaat op een plek waar je veilig de app kan bedienen.
  • Een telefoonhouder voor op je fiets maakt het gebruik van de app veiliger
  • Zorg bij vertrek voor een goed opgeladen telefoon.

Als je een mooie route hebt uitgestippeld, kun je van één van de volgende drie apps gebruik maken om jouw resultaten bij te houden.

Extra informatie over afstand, snelheid, calorieën

De app Runtastic Road Bike Tracker geeft je extra informatie over de afstand, snelheid, maar bijvoorbeeld ook het aantal verbrandde calorieën. Nadat je een route hebt gereden krijg je mooi inzicht in het hoogteprofiel en je gemiddelde tempo. Deze app is voor ieder type fietser geschikt.

Strava is een populaire app voor de sportieve fietser. Ook deze app houdt de activiteiten, afstanden, tempo en verbrande calorieën bij. Strava functioneert tevens als sociaal netwerk. Je kunt jouw activiteiten met anderen delen. Dit is een mooie manier om elkaar te motiveren om nog vaker te fietsen.

Google Fit heeft ook een optie voor het bijhouden van jouw fietsactiviteiten. Met de Google Fit-app wordt het tempo, helling en snelheid bijgehouden en na afloop zie je precies hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Altijd voorbereid met de beste weerapps

Ga je met de fiets naar je werk, school of ben je van plan een mooie fietstocht te gaan maken? Jezelf onvoorbereid nat laten regenen wil niemand.

Check daarom altijd voor je met de fiets vertrekt de weersverwachting. Dit kan onder andere met de apps: Buienalarm, Weeronline en Buienradar.

Terug naar overzicht

Waarom BOVAG Leasefiets?

Vrije winkelkeuzeKies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt. Of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

Kies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

InruilmogelijkheidDe enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor je oude fiets.

De enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor je oude fiets.

Vast maandbedragDe zekerheid van een vast bedrag. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aan toe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

De zekerheid van een vast bedrag. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aan toe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Vrije fietskeuzeBij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de door jou geselecteerde BOVAG fietsbedrijf het type fiets én het merk dat het beste bij jouw fietswensen past.

Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de door jou geselecteerde BOVAG fietsbedrijf het type fiets én het merk dat het beste bij jouw fietswensen past.

OmruilgarantieTest jouw leasefiets gerust uit. Past deze toch niet bij jouw wensen? Binnen 14 dagen of 150km (wat het eerst komt) kun jij de fiets omruilen.

Test jouw leasefiets gerust uit. Past deze toch niet bij jouw wensen? Binnen 14 dagen of 150km (wat het eerst komt) kun jij de fiets omruilen.

Kosteloos opzeggenWe denken met je mee. In geval van een echtscheiding, verlies van baan of overlijden zeg je het contract kosteloos op.

We denken met je mee. In geval van een echtscheiding, verlies van baan of overlijden zeg je het contract kosteloos op.

BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease in samenwerking met BOVAG.
© 2024 - BOVAG Leasefiets