• 24/7 Pechhulp
 • Omruilgarantie
 • Vast maandbedrag

Een fiets kopen of leasen?

Je wilt een nieuwe fiets. Wat is dan voor jou de beste optie? De fiets kopen of leasen? Hier is niet zomaar een standaardantwoord op te geven, al zien we wel dat consumenten en bedrijven steeds vaker voor gebruik in plaats van bezit kiezen. Wij zetten graag de voor- en nadelen van het kopen of leasen van een fiets op een rijtje.

Voordelen van het kopen van een fiets

 • Grote mate van flexibiliteit, je kan de fiets zo weer verkopen als deze niet meer aan de wensen voldoet.
 • Bij een eenmalige aanschaf zijn de maandelijkse lasten lager.
 • Bij de aankoop van een 2e handsfiets zijn de kosten vaak gunstiger dan een nieuwe fiets in de lease.

Nadelen van een eigen fiets

 • Risico op onderhoud en reparaties zijn voor jezelf. Als bij een elektrische fiets de accu defect is en er geen garantie meer aanwezig, zijn de kosten van een vervangende accu flink. Zeker wanneer het niet mogelijk is om je accu te laten reviseren.
 • De consument betaalt de fiets door het aankoopbedrag van de spaarrekening te halen. In tijden van economische tegenslag spreken consumenten liever hun spaargeld niet aan.
 • Hetzelfde geldt voor bedrijven. Het kan juist verstandiger zijn om niet tot aanschaf over te gaan, om zodoende meer liquiditeiten voor het ondernemen zelf over te kunnen houden.

Voordelen van een leasefiets

 • Je hoeft niet in één keer een grote uitgave te doen. Een elektrische fiets rijden is hierdoor eigenlijk voor bijna iedereen mogelijk.
 • Je kiest bij een leasefiets voor gemak. Je betaalt maandelijks één vast leasebedrag. Alle kosten zijn verder gedekt. Geen gedoe met onderhoud, schade, diefstal en verzekering.
 • Is de accu defect, dan betaal je bij een revisie of vervanging geen extra kosten.
 • In geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiding kan je het contract kosteloos opzeggen
 • Lease je de fiets zakelijk dan heb je met een lage bijtelling van 7% van de aanschafwaarde te maken. De fiets mag je dan ook privé gebruiken.

Nadelen van een leasefiets

 • Je bent de gebruiker en niet de eigenaar van de fiets
 • Na afloop van het contract moet je jouw geliefde fiets inleveren. Een ander ziet het als een voordeel je mag weer een nieuwe fiets uitzoeken.

En de keuze….? Dat bepaal jij.

Het kopen of leasen van een fiets is in ieder geval een goede keuze! Fietsen is namelijk gezonder voor je en je hebt minder last van files.

Wil je meer weten over het leasen van een fiets? Ga dan naar www.bovagleasefiets.nl. Kies een BOVAG fietsdealer in de buurt. Aan jou de keuze. En uiteraard kan de BOVAG fietsdealer jou ook helpen wanneer je de fiets wil kopen.

Terug naar overzicht

Waarom BOVAG Leasefiets?

Sinds 1 januari 2020 is het een stuk eenvoudiger om een fiets van de zaak te regelen. Vanaf nu lease je op dezelfde manier als een auto: met een vaste bijtelling. Die bijtelling is voor fietsen vastgesteld op 7%.

Dat betekent dat je al voor een paar euro per maand een (elektrische) fiets van de zaak kunt rijden en ook nog eens privé mag gebruiken! En dat met de voordelen van BOVAG leasefiets. 

Vrije winkelkeuzeKies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

Kies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

InruilmogelijkheidDe enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor jouw fiets.

De enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor jouw fiets.

Vast maandbedragGeen verrassingen. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aantoe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Geen verrassingen. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aantoe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Vrije fietskeuzeGeen gedwongen keuzes. Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de tweewielerwinkel de fiets die het beste bij jou past.

Geen gedwongen keuzes. Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de tweewielerwinkel de fiets die het beste bij jou past.

OmruilgarantieTest jouw leasefiets gerust uit. Binnen 14 dagen of 150 km (wat het eerst komt) kan jij de fiets omruilen als deze toch niet bij je past.

Test jouw leasefiets gerust uit. Binnen 14 dagen of 150 km (wat het eerst komt) kan jij de fiets omruilen als deze toch niet bij je past.

Kosteloos opzeggenIn geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiden kan je het contract kosteloos opzeggen.

In geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiden kan je het contract kosteloos opzeggen.

BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease in samenwerking met BOVAG.
© 2023 - BOVAGleasefiets.nl