• 24/7 Pechhulp
  • Omruilgarantie
  • Vast maandbedrag

Gezondste manier van social distancing: pak de fiets!

In Duitsland hebben ze uitgezocht hoe je het beste aan ‘social distancing’ kan doen in het verkeer; de auto en fiets zijn daarvoor het beste. De fiets steekt er met kop en schouders bovenuit omdat het ook een positief invloed heeft op je gezondheid. Openbaar vervoer wordt gezien als meer risicovol omdat je dichter op elkaar zit.

Door wetenschappers wordt zelfs gewezen op de mogelijkheid dat de verspreiding van het virus door de fiets minder snel zou kunnen gaan; minder infectierisico en daarmee de ‘perfecte zelfbescherming’. Bovendien is de kans dat je anderen besmet nagenoeg nul.

Als je fietst houd je automatisch de juiste afstand en raak je geen andere oppervlakten aan dan de eigen fiets. Alleen even opletten bij de (fiets)stoplichten; niet zomaar met je vingers op de knop drukken.

Extra positief effect is het versterken van de eigen conditie en meer specifiek de conditie van je longen. En die kunnen juist nu wel wat extra versterking gebruiken met de symptomen van Corona.

Wil je alle details lezen check dan het achtergrond artikel van Der Spiegel.

Terug naar overzicht

Waarom BOVAG Leasefiets?

Sinds 1 januari 2020 is het een stuk eenvoudiger om een fiets van de zaak te regelen. Vanaf nu lease je op dezelfde manier als een auto: met een vaste bijtelling. Die bijtelling is voor fietsen vastgesteld op 7%.

Dat betekent dat je al voor een paar euro per maand een (elektrische) fiets van de zaak kunt rijden en ook nog eens privé mag gebruiken! En dat met de voordelen van BOVAG leasefiets. 

Vrije winkelkeuzeKies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

Kies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

InruilmogelijkheidDe enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor jouw fiets.

De enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor jouw fiets.

Vast maandbedragGeen verrassingen. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aantoe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Geen verrassingen. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aantoe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Vrije fietskeuzeGeen gedwongen keuzes. Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de tweewielerwinkel de fiets die het beste bij jou past.

Geen gedwongen keuzes. Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de tweewielerwinkel de fiets die het beste bij jou past.

OmruilgarantieTest jouw leasefiets gerust uit. Binnen 14 dagen of 150 km (wat het eerst komt) kan jij de fiets omruilen als deze toch niet bij je past.

Test jouw leasefiets gerust uit. Binnen 14 dagen of 150 km (wat het eerst komt) kan jij de fiets omruilen als deze toch niet bij je past.

Kosteloos opzeggenIn geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiden kan je het contract kosteloos opzeggen.

In geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiden kan je het contract kosteloos opzeggen.

BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease in samenwerking met BOVAG.
© 2021 - BOVAGleasefiets.nl