Hoe houd ik mijn leasefiets in een goede conditie?

Bij de aflevering van jouw fiets, zal de medewerker van de BOVAG-fietswinkel je uiteraard wat tips geven voor het regelmatig onderhouden van de fiets. Bij normaal gebruik van je fiets en het jaarlijks laten onderhouden van je fiets bij de BOVAG-professional blijft je fiets in goede conditie. Is er tussendoor iets dan ben je altijd welkom om de fiets even te laten checken. Je kan ook zelf tussentijds klein onderhoud aan je fiets uitvoeren. Het kost niet veel tijd, maar zorgt er wel voor dat jouw fiets altijd in goede conditie voor je klaarstaat, ook als het weer even wat minder is en er veel modder op de weg ligt.

Fiets schoonmaken
Maak je fiets van boven naar onderen schoon met een borstel en een warm sopje. De ketting kun je met een oude tandenborstel onderhouden. Pas bij het gebruik van een tuinslang of een hogedrukreiniger op dat er geen water in de bewegende delen komt. Een hogedrukreiniger is weliswaar een snelle manier om vuil en modder weg te spuiten, maar door de hoge druk kan ook smeermiddel van verschillende componenten worden verwijderd. Je onderdelen worden hierdoor droog en krijgen mogelijk een piepend geluid. Wil je toch de hogedrukreiniger gebruiken, zorg dan voldoende afstand en vermijd in ieder geval het spuiten vanaf de zijkant.

Ketting smeren
Je hoeft zeker niet iedere week je ketting te smeren. Als er al vet op de ketting zit, kan extra vet juist meer vuil aantrekken. Dit zorgt sneller voor slijtage. Het smeren van een ketting is verstandig als het smeermiddel eraf is gegaan. Maak de ketting schoon met een droge doek. Gebruik je een spray in plaats van druppelolie, zorg ervoor dat de olie alleen op de schakels van je ketting komen. Draai de ketting een paar keer rond, voor- en achteruit, zodat de olie zich goed verspreidt. Laat de olie een aantal uren intrekken en verwijder met een droge doek het overtollige smeermiddel.

Specifiek voor tijdens de winterperiode en natte periodes
Van water, zout en pekel gaat je fiets sneller roesten. Je kunt je fiets eventueel met een waterafstotende en roestbestendige waxspray behandelen. Waxspray is wat anders dan een standaard siliconenspray. De waxspray gebruik je voornamelijk op je frame, siliconenspray wordt ook voor het smeren van draaiende onderdelen gebruikt.

Tips voor jouw fietsaccu

Als je de batterij van jouw elektrische fiets langere tijd niet gebruikt, is het belangrijk dat de accu in een droge ruimte bewaart. Bij voorkeur in een ruimte met een temperatuur tussen 15 en 20 graden. De accu helemaal vol of leeg bewaren is niet aan te raden, want dat zorgt voor meer slijtage. Als de accu-indicator twee tot drie oplichtende leds aangeeft, zit je goed. Je fietsaccu is dan voor 30 tot 60 procent geladen.

 

Terug naar overzicht

Waarom BOVAG Leasefiets?

Vrije winkelkeuzeKies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt. Of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

Kies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

InruilmogelijkheidDe enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor je oude fiets.

De enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor je oude fiets.

Vast maandbedragDe zekerheid van een vast bedrag. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aan toe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

De zekerheid van een vast bedrag. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aan toe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Vrije fietskeuzeBij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de door jou geselecteerde BOVAG fietsbedrijf het type fiets én het merk dat het beste bij jouw fietswensen past.

Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de door jou geselecteerde BOVAG fietsbedrijf het type fiets én het merk dat het beste bij jouw fietswensen past.

OmruilgarantieTest jouw leasefiets gerust uit. Past deze toch niet bij jouw wensen? Binnen 14 dagen of 150km (wat het eerst komt) kun jij de fiets omruilen.

Test jouw leasefiets gerust uit. Past deze toch niet bij jouw wensen? Binnen 14 dagen of 150km (wat het eerst komt) kun jij de fiets omruilen.

Kosteloos opzeggenWe denken met je mee. In geval van een echtscheiding, verlies van baan of overlijden zeg je het contract kosteloos op.

We denken met je mee. In geval van een echtscheiding, verlies van baan of overlijden zeg je het contract kosteloos op.

BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease in samenwerking met BOVAG.
© 2024 - BOVAG Leasefiets