Leasefiets voor consumenten 2023

Consumenten kiezen steeds meer voor gebruik in plaats van bezit. De leasefiets zal dit jaar weer populairder worden, ieder jaar nemen de aantallen toe. Een leasefiets is niet alleen om naar je werk te fietsen, maar ook om prive te gebruiken. De elektrische fiets (e-bike) is inmiddels een vervoersmiddels voor alle leeftijden, van schoolgaande jongeren tot ouderen.

Door te kiezen voor een leasefiets, worden (elektrische) fietsen betaalbaar voor bijna elke Nederlander. Naast het fietsplezier is fietsen ook gezond en verbeter je ook het milieu. Als consument kun je uit twee leasevormen kiezen: operational lease en financial lease. We zetten de verschillen voor jou op een rijtje.

Operational lease

Operational lease komt bij fietslease het meeste voor. In de dagelijkse praktijk wordt de term private lease gebruikt. Bij deze leasevorm betaal je een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij voor het gebruik van de fiets. Daardoor heb je niet te maken met de hoge aanschafkosten van bijvoorbeeld een e-bike of speed pedelec. Daardoor kom je nooit voor verrassingen te staan bij onderhoud en reparaties en ben je verzekerd tegen schade en diefstal van de fiets. Kortom: voor een vast laag bedrag per maand ben je maximaal verzekerd van onbezorgd fietsplezier. Aan het einde van het leasecontract is de fiets niet van jou, maar kan je hem wel tegen een aantrekkelijke prijs overnemen. Sluit je liever een nieuw leasecontract af? Dan fiets je weer op een gloednieuwe e-bike.

Financial lease

Bij financial lease koop je de fiets. Je betaalt de fiets in termijnen aan de leasemaatschappij en aan het einde van de looptijd ben je eigenaar van de fiets. Bij deze constructie ligt de verantwoordelijkheid van verzekeren, onderhouden en pechhulp onderweg wel bij jou. Het is wel goed om rekening te houden met het feit dat de waarde van elektrische fietsen door de technologische ontwikkeling sneller daalt dan bij een gewone fiets.

Wil je onbezorgd fietsplezier en na drie jaar weer op een nieuwe leasefiets rijden? Kies dan voor private lease (operational lease). Ben je in een leasefiets geïnteresseerd? De leasevorm bij de BOVAG Leasefiets is operational lease. Dit betekent dat de leasemaatschappij eigenaar van de fiets blijft en alle bijkomende kosten betaalt. Het leasecontract heeft een looptijd van 36 maanden. De leaseprijs is inclusief reparatie en onderhoud, pechhulp en verzekering. BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease in samenwerking met BOVAG en verzekeringsmaatschappij ENRA.

Terug naar overzicht

Waarom BOVAG Leasefiets?

Vrije winkelkeuzeKies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt. Of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

Kies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

InruilmogelijkheidDe enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor je oude fiets.

De enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor je oude fiets.

Vast maandbedragDe zekerheid van een vast bedrag. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aan toe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

De zekerheid van een vast bedrag. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aan toe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Vrije fietskeuzeBij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de door jou geselecteerde BOVAG fietsbedrijf het type fiets én het merk dat het beste bij jouw fietswensen past.

Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de door jou geselecteerde BOVAG fietsbedrijf het type fiets én het merk dat het beste bij jouw fietswensen past.

OmruilgarantieTest jouw leasefiets gerust uit. Past deze toch niet bij jouw wensen? Binnen 14 dagen of 150km (wat het eerst komt) kun jij de fiets omruilen.

Test jouw leasefiets gerust uit. Past deze toch niet bij jouw wensen? Binnen 14 dagen of 150km (wat het eerst komt) kun jij de fiets omruilen.

Kosteloos opzeggenWe denken met je mee. In geval van een echtscheiding, verlies van baan of overlijden zeg je het contract kosteloos op.

We denken met je mee. In geval van een echtscheiding, verlies van baan of overlijden zeg je het contract kosteloos op.

BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease in samenwerking met BOVAG.
© 2024 - BOVAG Leasefiets