• 24/7 Pechhulp
  • Omruilgarantie
  • Vast maandbedrag

Top 5 redenen om te fietsen

Wereldwijd wordt de fiets veel meer gebruikt dan de auto. Fietsen heeft veel voordelen en zelfs in fietsland Nederland neemt vooral het woon-werkverkeer met de fiets nog flink toe. Ben je zelf nog geen overtuigd fietser, check dan hier 5 redenen om toch de fiets te pakken:

  1. Het is hartstikke gezond

Door te fietsen bouw je spieren op, wordt je uithoudingsvermogen groter en gaat de bloeddruk omlaag. Daarnaast is het bewezen dat fietsen een effectieve manier is om stress en angst te verminderen, je geest leeg te maken en je humeur te verbeteren. Mensen die fietsen als een dagelijkse routine hebben leven vaak langer.

  1. Verminder je ecologische voetafdruk

Hoe minder auto’s er op de weg zijn, hoe beter dit is voor het milieu. Doordat een fiets geen benzine verbruikt komen er geen schadelijke stoffen in de lucht terecht. Verder zorgt fietsen ervoor dat er geen geluidsoverlast is. Een paar keer per week op de fiets gaan in plaats van de auto is de makkelijkste manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

  1. Veel goedkoper

Het is goedkoper een fiets te bezitten dan een auto. Als je naast de fiets ook een auto hebt scheelt het vooral in brandstof en onderhoud. Kan je helemaal zonder auto en (bijna) alles met de fiets doen? Dan kan het honderden euro’s per maand schelen. En vergeet niet dat parkeren tegenwoordig ook steeds duurder wordt. Een fiets kan je gratis parkeren of tegen een beperkt tarief in een van de vele bewaakte fietsstallingen.

  1. Gezellig

Fietsen hoef je niet alleen te doen. Fietsen is een gezellige manier om met familie of vrienden tijd door te brengen. Als je zin hebt kan je lid worden van een fietsclub in de buurt en samen routes rijden. Een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarnaast worden er ook vaak fietsevenementen georganiseerd voor het goede doel.

  1. Fietsen kan je ook combineren

Combineren? Jazeker, met openbaar vervoer. Door een combinatie van vervoersmiddelen ben je misschien wel veel eerder of aangenamer zonder file op je werk of afspraak. Een vouwfiets kan een uitkomst zijn. De NS heeft ook leuke fietsroutes van en naar treinstations, zodat je er heerlijk op uit kan en Nederland op een andere manier kan ontdekken. Want met de auto kom je niet zover in de natuur als op de fiets.

Zie je wel, fietsen levert meer op dan je dacht. Dus pak de fiets, je wordt er echt gelukkiger van.

Terug naar overzicht

Waarom BOVAG Leasefiets?

Sinds 1 januari 2020 is het een stuk eenvoudiger om een fiets van de zaak te regelen. Vanaf nu lease je op dezelfde manier als een auto: met een vaste bijtelling. Die bijtelling is voor fietsen vastgesteld op 7%.

Dat betekent dat je al voor een paar euro per maand een (elektrische) fiets van de zaak kunt rijden en ook nog eens privé mag gebruiken! En dat met de voordelen van BOVAG leasefiets. 

Vrije winkelkeuzeKies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

Kies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

InruilmogelijkheidDe enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor jouw fiets.

De enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor jouw fiets.

Vast maandbedragGeen verrassingen. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aantoe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Geen verrassingen. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aantoe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Vrije fietskeuzeGeen gedwongen keuzes. Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de tweewielerwinkel de fiets die het beste bij jou past.

Geen gedwongen keuzes. Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de tweewielerwinkel de fiets die het beste bij jou past.

OmruilgarantieTest jouw leasefiets gerust uit. Binnen 14 dagen of 150 km (wat het eerst komt) kan jij de fiets omruilen als deze toch niet bij je past.

Test jouw leasefiets gerust uit. Binnen 14 dagen of 150 km (wat het eerst komt) kan jij de fiets omruilen als deze toch niet bij je past.

Kosteloos opzeggenIn geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiden kan je het contract kosteloos opzeggen.

In geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiden kan je het contract kosteloos opzeggen.

BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease in samenwerking met BOVAG.
© 2023 - BOVAGleasefiets.nl