• 24/7 Pechhulp
  • Omruilgarantie
  • Vast maandbedrag

Wat het verschil is tussen een derailleur- en naafversnelling

Bij de ene fiets kun je schakelen met een derailleur. Bij een andere fiets heb je een naafversnelling. Wat zijn de verschillen tussen deze twee? En waarvoor zijn ze geschikt?

Een derailleur is het onderdeel van de fiets waarmee je de fietsketting van het ene kettingwiel naar het andere overzet op het moment dat je schakelt. Er zijn twee typen: een voorderailleur en een achterderailleur. Op een sportieve fiets, zoals een mountainbike of een racefiets zit bijna altijd een derailleur. De voordelen hiervan zijn:

  • Het bereik is groot
  • Het gewicht is laag
  • Je kunt kleine stapjes tussen de versnellingen maken

Een alternatief voor een derailleur is een versnellingsnaaf. Een hybride fiets beschikt vaak over een naafversnelling met 7, 8 of 11 versnellingen. De naafversnelling heeft een dichte kettingkast en heeft minder onderhoud nodig dan de open derailleurschakeling. Een naafversnelling is geschikt voor woon-werkverkeer en het fietsen van langere tochten over gewone wegen zonder heuvels. Voor langere afstanden over heuvelachtig terrein is een derailleurschakeling beter geschikt.

Terug naar overzicht

Waarom BOVAG Leasefiets?

Sinds 1 januari 2020 is het een stuk eenvoudiger om een fiets van de zaak te regelen. Vanaf nu lease je op dezelfde manier als een auto: met een vaste bijtelling. Die bijtelling is voor fietsen vastgesteld op 7%.

Dat betekent dat je al voor een paar euro per maand een (elektrische) fiets van de zaak kunt rijden en ook nog eens privé mag gebruiken! En dat met de voordelen van BOVAG leasefiets. 

Vrije winkelkeuze

Kies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

Inruilmogelijkheid

De enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor jouw fiets.

Vast maandbedrag

Geen verrassingen. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aantoe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Vrije fietskeuze

Geen gedwongen keuzes. Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de tweewielerwinkel de fiets die het beste bij jou past.

Omruilgarantie

Test jouw leasefiets gerust uit. Binnen 14 dagen of 150 km (wat het eerst komt) kan jij de fiets omruilen als deze toch niet bij je past.

Kosteloos opzeggen

In geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiden kan je het contract kosteloos opzeggen.

BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease in samenwerking met BOVAG.
© 2021 - BOVAGleasefiets.nl