Waarom kiezen voor een leasefiets?

Er zijn in Nederland ongeveer 23 miljoen fietsen. De laatste vijf jaar zijn er jaarlijks 1 miljoen fietsen aangeschaft. Zeker de laatste twee jaar is het aandeel e-bikes fors toegenomen. Nederland moet fietsvriendelijker. Dat vinden althans de landelijke overheid, provincies en gemeenten. Goed nieuws voor jouw gezondheid en voor het milieu.

Bij de aanschaf van een nieuwe fiets sta je voor de keuze om een fiets te kopen of te leasen. Hoewel fietslease steeds populairder wordt, vragen genoeg mensen zich af wat nu precies de voordelen van het leasen van een fiets zijn. We zetten de voordelen van de leasefiets graag voor jou op een rijtje.

De voordelen van fietslease voor de particulier, werknemer en ZZP-er

 • Fietslease is een vorm van financieren, met als groot voordeel dat je niet met hoge aanschafkosten te maken hebt. Een elektrische fiets, maar ook een speed-pedelec wordt met fietslease voor veel mensen bereikbaar.
 • Leasen is fiscaalvriendelijk. De bijtelling is slechts 7% bij zakelijk gebruik. Bij zakelijk gebruik kun je de fiets onbeperkt privé gebruiken.
 • Lease je de fiets zakelijk voor eigen rekening? Dan is de btw deels aftrekbaar.
 • Je komt nooit voor verrassingen te staan: onderhoud, reparaties, verzekering en 24-uur pechhulp is geregeld.
 • Aan het einde van het leasecontract is de fiets niet van jou, maar je hebt wel de mogelijkheid om de fiets tegen een aantrekkelijke prijs over te nemen. Bij het aangaan van een nieuw leasecontract mag je natuurlijk weer een nieuwe fiets uitzoeken.
 • Een leasefiets en een leaseauto kunnen naast elkaar gebruikt worden. Op die manier is het voor jou als werknemer interessanter om een aantal dagen per week op de fiets naar het werk te gaan. Je hebt dan mogelijk ook minder last van files en parkeeruitdagingen.

Kortom: voor een vast bedrag per maand ben je maximaal verzekerd van onbezorgd fietsplezier.

De voordelen van fietslease voor de werkgever

 • Je wordt als werkgever aantrekkelijker. De leasefiets is een goede secundaire arbeidsvoorwaarde en draagt ook bij aan vitaliteit en duurzaamheid van werknemer en bedrijf.
 • Je levert als werkgever een bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot.
 • Je biedt mobiliteit aan met de zekerheid van een vast tarief, inclusief verzekering, het onderhoud en pechhulp.
 • Voor slechts 7 procent bijtelling mag een werknemer de leasefiets ook privé gebruiken.
 • Een werknemer mag de fiets aan het einde van de contracttermijn overnemen.
 • Bij de inhouding van (een deel van) de kosten op het brutoloon van de werknemer zijn de sociale lasten lager (ongeveer 20 procent van het ingehouden bedrag).
 • Een leasefiets heeft geen gevolgen voor de werkkostenregeling.
 • Je hoeft mogelijk minder reiskostenvergoeding uit te betalen, afhankelijk van wat je met jouw medewerkers afspreekt.
 • De btw op de leasetermijnen is aftrekbaar, maar let op! Bij een leasefiets is de BTW slechts aftrekbaar tot een inkoopprijs van € 749,- inclusief btw. (€ 130,- BTW)

Waarom BOVAG Leasefiets?

Je keuze is op een leasefiets gevallen. Wij geven graag aan waarom een BOVAG Leasefiets een goede keuze is.

 • BOVAG Leasefiets is een samenwerking van drie zeer solide partijen. BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease in samenwerking met BOVAG en ENRA.
 • Met een BOVAG Leasefiets heeft u maximale zekerheid tegen een vast bedrag per maand. Voeg daar het vakmanschap en de zekerheden van een BOVAG fietsdealer aan toe en werknemers gaan met een BOVAG Leasefiets fluitend naar hun werk
 • Vrije keuze BOVAG fietsdealer: Je kunt bij elke BOVAG fietsdealer terecht. Door te kiezen voor een BOVAG-fietsbedrijf kies je voor een samenwerking met een lokale of regionale ondernemer.
 • Inruilmogelijkheid: BOVAG Leasefiets is de enige aanbieder waarbij het voor werknemers mogelijk is om hun huidige fiets in te ruilen.
 • Vrije fietskeuze: Geen gedwongen keuzes. Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de specialisten van het BOVAG fietsbedrijf de fiets uit die het beste aansluit bij jouw wensen.
 • Omruilgarantie: Een BOVAG leasefiets kan binnen 14 dagen of 150 gereden kilometers (wat het eerst komt) omgeruild worden als deze toch niet bevalt.
 • Kosteloos opzeggen: Bij persoonlijke omstandigheden, zoals overlijden, verlies van je baan of bij een echtscheiding kun je het contract, kosteloos opzeggen.

Ongetwijfeld heb je naar aanleiding van dit artikel de behoefte aan meer informatie.

Een adviesgesprek aanvragen is natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan een mail naar hallo@bovagleasefiets.nl of ga naar de website www.bovagleasefiets.nl en vraag een adviesgesprek aan. Hier kun je jouw voorkeur voor een BOVAG-fietsdealer kiezen en die zal contact met je opnemen.

Terug naar overzicht

Waarom BOVAG Leasefiets?

Vrije winkelkeuzeKies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt. Of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

Kies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

InruilmogelijkheidDe enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor je oude fiets.

De enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor je oude fiets.

Vast maandbedragDe zekerheid van een vast bedrag. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aan toe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

De zekerheid van een vast bedrag. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aan toe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Vrije fietskeuzeBij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de door jou geselecteerde BOVAG fietsbedrijf het type fiets én het merk dat het beste bij jouw fietswensen past.

Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de door jou geselecteerde BOVAG fietsbedrijf het type fiets én het merk dat het beste bij jouw fietswensen past.

OmruilgarantieTest jouw leasefiets gerust uit. Past deze toch niet bij jouw wensen? Binnen 14 dagen of 150km (wat het eerst komt) kun jij de fiets omruilen.

Test jouw leasefiets gerust uit. Past deze toch niet bij jouw wensen? Binnen 14 dagen of 150km (wat het eerst komt) kun jij de fiets omruilen.

Kosteloos opzeggenWe denken met je mee. In geval van een echtscheiding, verlies van baan of overlijden zeg je het contract kosteloos op.

We denken met je mee. In geval van een echtscheiding, verlies van baan of overlijden zeg je het contract kosteloos op.

BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease in samenwerking met BOVAG.
© 2024 - BOVAG Leasefiets