• 24/7 Pechhulp
  • Omruilgarantie
  • Vast maandbedrag

Zo lang gaat een fietsaccu in jouw e-bike mee

In deze blog geven we meer informatie over de fietsaccu. Hoeveel kilometer kun je met een volle accu rijden en hoe lang gaat een accu eigenlijk mee?

Levensduur accu

De levensduur van een accu is bij normaal gebruik doorgaans 4 á 5 jaar. Jouw leasecontract heeft een looptijd van 36 maanden. Normaal gesproken zal je gedurende het leasecontract geen problemen met de fietsaccu gaan krijgen. En krijg je die wel? Dan kan je onbezorgd contact op nemen met jouw BOVAG Fietswinkel om het probleem op te lossen. Dat zit allemaal in jouw leasecontract.

Het regelmatig laden en ontladen van jouw accu draagt bij aan een goede conditie van de accu. Het is verstandig om de fietsaccu op te laden in een ruimte die op kamertemperatuur is. Wanneer de accu vol is, haal dan direct de oplader van de fietsaccu af.

Het type accu bepaalt ook de levensduur. De meeste fietsaccu’s beschikken inmiddels over lithiumbatterijen en kunnen tot 1000 laadcycli aan. Bij de nieuwste lithiumbatterijen gaat het aantal al over de 1000 laadcycli. Accu’s met nikkelbatterijen hebben een veel lagere capaciteit.

Actieradius: hoeveel kilometer rijd ik met een volle accu?

Als je weet hoeveel wattuur een accu levert, kun je ongeveer uitrekenen hoe ver je daarmee kunt fietsen. Een fiets met een accu van 300 wattuur heeft met flinke ondersteuning een actieradius van 35 tot 40 kilometer. Met weinig ondersteuning haal je misschien de 90 kilometer. De volgende factoren zijn van invloed op de actieradius van jouw fietsaccu:

  1. Ondersteuning: Wanneer je tijdens het fietsen meer van de ondersteuning gebruik maakt, zal de actieradius een stuk lager zijn.
  2. Het weer speelt ook een grote rol. Bij veel tegenwind zal jouw accu iets sneller leeg raken. Daarnaast werkt een lithium accu optimaal bij 20-25 graden. Bij een lagere temperatuur kun je minder kilometers fietsen.
  3. Het gewicht van de fiets, de berijder en bagage heeft ook invloed op de actieradius. Hoe hoger het gewicht, des te lager de actieradius.
  4. Goed opgepompte banden hebben een positieve werking op de actieradius.
  5. Het rijden in de juiste versnelling heeft ook een positieve werking op de actieradius. De fietsmotor verbruikt minder energie wanneer je in een lage versnelling wegfietst.
  6. Onverharde wegen en heuvels zijn natuurlijk ook van invloed op de actieradius.

Door bovengenoemde factoren is het onmogelijk om de actieradius precies aan te geven.

Wil je meer informatie kijk dan eens op de webpagina van Panasonic, Shimano, Bafang of Bosch. Bosch beschikt ook over een e-bike actieradius calculator: link

Terug naar overzicht

Waarom BOVAG Leasefiets?

Sinds 1 januari 2020 is het een stuk eenvoudiger om een fiets van de zaak te regelen. Vanaf nu lease je op dezelfde manier als een auto: met een vaste bijtelling. Die bijtelling is voor fietsen vastgesteld op 7%.

Dat betekent dat je al voor een paar euro per maand een (elektrische) fiets van de zaak kunt rijden en ook nog eens privé mag gebruiken! En dat met de voordelen van BOVAG leasefiets. 

Vrije winkelkeuzeKies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

Kies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

InruilmogelijkheidDe enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor jouw fiets.

De enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor jouw fiets.

Vast maandbedragGeen verrassingen. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aantoe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Geen verrassingen. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aantoe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Vrije fietskeuzeGeen gedwongen keuzes. Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de tweewielerwinkel de fiets die het beste bij jou past.

Geen gedwongen keuzes. Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de tweewielerwinkel de fiets die het beste bij jou past.

OmruilgarantieTest jouw leasefiets gerust uit. Binnen 14 dagen of 150 km (wat het eerst komt) kan jij de fiets omruilen als deze toch niet bij je past.

Test jouw leasefiets gerust uit. Binnen 14 dagen of 150 km (wat het eerst komt) kan jij de fiets omruilen als deze toch niet bij je past.

Kosteloos opzeggenIn geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiden kan je het contract kosteloos opzeggen.

In geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiden kan je het contract kosteloos opzeggen.

BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease in samenwerking met BOVAG.
© 2022 - BOVAGleasefiets.nl