• 24/7 Pechhulp
  • Omruilgarantie
  • Vast maandbedrag

Zo werkt de aanvraag van een BOVAG Leasefiets

Wij krijgen regelmatig de vraag gesteld hoe een aanvraag van een BOVAG leasefiets verloopt. Wat komt er allemaal bij kijken, wie doet wat? Via onderstaande vragen en antwoorden geven wij jou graag duidelijkheid. In onderstaand voorbeeld bespreken we de aanvraag van een private leasefiets / ZZP-aanvraag.

Welke leasemaatschappij behandelt de aanvraag van een BOVAG Leasefiets?

BOVAG Leasefiets werkt samen met gerenommeerde bedrijven. BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease exclusief via BOVAG-fietsealers. Friesland Lease is de grootste fietsleasemaatschappij van Nederland stelt de voorwaarden vast en verzorgt de financiële en administratieve afhandeling van BOVAG Leasefiets. Zij werken intensief samen met BOVAG Fietswinkels, die jou alles kunnen vertellen over BOVAG Leasefiets en natuurlijk de keuze voor de fiets die echt bij jou past. De fietsverzekering en de pechhulpservice zijn ondergebracht bij ENRA.

Hoe wordt een aanvraag voor een leasefiets opgestart?

De aanvraag start met het uitkiezen van een fiets. Hiervoor kun je terecht bij een BOVAG-fietswinkel. Zij hebben de kennis en ervaring in huis om de ideale fiets te selecteren die het beste past bij jouw wensen, eisen en budget. Zij zijn ook het aanspreekpunt voor vragen over de fiets en het gebruik en onderhoud ervan. Uniek is de BOVAG omruilregeling. Voldoet een fiets niet aan je verwachtingen? Dan kun je deze binnen twee weken omruilen voor een ander model. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Als je weet welke fiets je wilt leasen, zal de medewerker van de BOVAG-fietswinkel via de systemen van Friesland Lease een leaseofferte voor jou opstellen. Wanneer jij de offerte goedkeurt, dan krijgt Friesland Lease een signaal dat zij het proces verder kunnen oppakken. Tot het moment van afleveren van de fiets is er vooral contact met de leasemaatschappij.

De aanvraag komt bij Friesland Lease binnen, wat is het vervolg?

Om te bepalen of het aangaan van een Privé Leaseovereenkomst financieel verantwoord is, werkt Friesland Lease samen met EDR Credit Services. Zij voorzien Friesland Lease van een advies of de aanvraag verantwoord is op basis van jouw persoonlijke situatie. Dit doet EDR Credit Services door toepassing van een draagkrachtnorm.

Je ontvangt een link naar de website van EDR Credit Services. Op de website van EDR Credit Services kun je jouw persoonlijke gegevens controleren, aanvullen of wijzigen. EDR Credit Services voert daarna direct de eerste krediettoetsing uit.

Bij een positieve toetsing wordt per mail gevraagd om de benodigde documenten voor definitieve toetsing te uploaden op de website van EDR Credit Services. EDR Credit Services neemt daarna ook voor het stellen van een paar vragen telefonisch contact met je op.

Voor een acceptatie worden enkele documenten opgevraagd:

  • Het gaat hierbij om inkomensgegevens (recente salarisstrook van maximaal 3 maanden oud, of een kopie van de uitkerings-/pensioenspecificatie indien je een uitkering/pensioen ontvangt. ZZP: een kopie van het meest recente jaarrapport of een IB aangifte indien je zelfstandig bent.
  • Burgerlijke staat
  • Huur- of koopwoning

Indien de definitieve toetsing positief is, ontvang je binnen twee werkdagen het leasecontract per mail.

Heb ik een bedenktijd?

Ja, je hebt een bedenktijd van 14 dagen. Deze bedenktijd gaat in op het moment dat je het leasecontract ondertekent en voorziet van een datum.

Kan ik van de bedenktijd af?

Ja, je kunt afstand doen van de bedenktijd. Je moet hiervoor een afstandsverklaring Bedenktijd ondertekenen bij de leverende fietswinkel. Na ondertekening van de Afstandsverklaring Bedenktijd bestelt de leasemaatschappij de fiets direct bij de BOVAG fietsdealer van jouw keuze.

Afleveren fiets

De aanvraag is goedgekeurd, het leasecontract is ondertekend en de fiets is bij de BOVAG fietswinkel aangekocht. Het wordt tijd om de fiets aan jou af te leveren.

Een medewerker van de fietswinkel zal hiervoor met jou contact opnemen. Gediplomeerde vakmensen zorgen ervoor dat de leasefiets volgens de BOVAG-kwaliteitseisen wordt afgeleverd.

Voor zowel het periodieke onderhoud als reparaties kun je terecht bij jouw BOVAG-fietswinkel. Zij hebben de fiets afgeleverd, kennen de historie van de fiets en hebben alle gegevens van de fiets beschikbaar. Daarnaast monteren zij alleen maar originele vervangingsproducten van jouw fietsmerk.

De aanvraag van een leasefiets lijkt misschien op een ingewikkeld en langdurig traject. In de praktijk valt dit reuze mee. Nadat jij de gevraagde informatie hebt aangeleverd, hoe je zelf niets te doen. Doe je afstand van de bedenktijd, dan rijd je in ieder geval 2 weken eerder op jouw leasefiets.

Wij wensen jou veel plezierige en veilige leasekilometers toe.

Terug naar overzicht

Waarom BOVAG Leasefiets?

Sinds 1 januari 2020 is het een stuk eenvoudiger om een fiets van de zaak te regelen. Vanaf nu lease je op dezelfde manier als een auto: met een vaste bijtelling. Die bijtelling is voor fietsen vastgesteld op 7%.

Dat betekent dat je al voor een paar euro per maand een (elektrische) fiets van de zaak kunt rijden en ook nog eens privé mag gebruiken! En dat met de voordelen van BOVAG leasefiets. 

Vrije winkelkeuzeKies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

Kies een BOVAG tweewielerwinkel in de buurt van waar je woont of werkt of juist die winkel waar je een goed gevoel bij hebt. Aan jou de keuze.

InruilmogelijkheidDe enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor jouw fiets.

De enige leasefiets aanbieder waar je je huidige fiets in kan ruilen. Je krijgt minimaal 25 euro terug voor jouw fiets.

Vast maandbedragGeen verrassingen. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aantoe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Geen verrassingen. Met BOVAG Leasefiets weet je waar je aantoe bent. Inclusief pechhulp, verzekering en onderhoud. En dat 36 maanden lang.

Vrije fietskeuzeGeen gedwongen keuzes. Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de tweewielerwinkel de fiets die het beste bij jou past.

Geen gedwongen keuzes. Bij BOVAG Leasefiets zoek je samen met de tweewielerwinkel de fiets die het beste bij jou past.

OmruilgarantieTest jouw leasefiets gerust uit. Binnen 14 dagen of 150 km (wat het eerst komt) kan jij de fiets omruilen als deze toch niet bij je past.

Test jouw leasefiets gerust uit. Binnen 14 dagen of 150 km (wat het eerst komt) kan jij de fiets omruilen als deze toch niet bij je past.

Kosteloos opzeggenIn geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiden kan je het contract kosteloos opzeggen.

In geval van overlijden, verlies van baan of echtscheiden kan je het contract kosteloos opzeggen.

BOVAG Leasefiets wordt aangeboden door Friesland Lease in samenwerking met BOVAG.
© 2022 - BOVAGleasefiets.nl